top of page
FullSizeRender.jpg

MBB

MBB - MUSICAL BABY BONDING (bebisar 0-3 månader)

Den 9/2 2020 (kl 09.00 och 2.9kg lätt) föddes min dotter. Jag och min familj bodde och jobbade då på ön Malta. Tre veckor senare bröt pandemin ut och ön stängdes av helt, både båt- och flygförbindelser som deras skolor. Utan varken släkt eller vänner blev korta musikstunder familjens räddning. I juli samma år kom vi hem till Sverige igen och jag snubblade över MBB som jag tyckte lät helt fantastiskt. Metoden bygger på drygt 30 års forskning och handlar om att med hjälp av musik skapa starkare anknytning med din bebis.


Jag bygger under 2023 upp MBB i Sverige med hjälp av Orly Zalel, metodens grundare. Är du förälder och har en bebis hemma söker jag idag tre familjer med bebisar under tre månader som kan hjälpa mig.


Ni hittar mig även här (en bit ner på sidan): http://www.musicalbabybonding.com/2016/10/13/mbb-program-in-belgradeserbia/Mer om MBB

Musical Baby Bonding, vänder sig till dig som förälder och din nyfödda bebis. Med hjälp av musik vill vi stärka er naturliga anknytning. MBB är ett mycket detaljerat utbildningsprogram som ger mig som instruktör forskningsbaserade och enkla verktyg att göra just detta.


Programmet bygger på enkla barnsånger, korta ramsor, rytm och rörelser och små musikinstrument. Metoden är unik i sitt slag och tar vara på en helhetsappsoach som vänder sig mot den nyfödda bebisens naturliga utvecklingstrappa där varje barn har ett stort behov av att mötas med dig som förälder varje dag för att må bra.


Forskningen är relativt ny men visar redan tydligt att både föräldrar och bebisar drar nytta av dessa gemensamma musikstunder. Barnet förstärks bl a i sina kommunikationssätt, uppmuntras till ögonkontakt med föräldern och bygger med enkla och korta övningar upp sitt medvetna lyssnande. Metoden förstärker även förståelsen kring det egna språket. Som förälder hjälper metoden till att förstärka den egna känslan av anknytning till sitt barn.


Undervisningen sker i hemmamiljö, begränsas till 30min per träff och sker under fyra veckor. Antalet gånger vi ses under de fyra veckorna bestämmer varje familj den första gången jag kommer och hälsar på.


musik ger så mycket glädje för alla människor, kan både föräldrar och bebisar lätt och lekfullt lära sig och utvecklas i MBB programmet tillsammans med mig eller mina kollegor ute i världen.bottom of page